Jeroen Schenk
Managing Partner
Wilt u meer informatie over procesoptimalisatie door Cure4?

Stuur mij een bericht

óf bel naar: +31 (0)88 - 64 81 200

De Ideale Zorg

logo de ideale zorg-zonder C4.v

De Ideale Zorg is een uniek co-creatieplatform dat geheel in het teken staat van brainstormen, discussiëren, elkaar uitdagen en motiveren om de zorg in Nederland nog beter, efficiënter, transparanter en betaalbaarder te maken. Gaat u deze uitdaging aan?

 

SEMINAR 2015: FRÉDÉRIC LALOUX

In het kader van De Ideale Zorg organiseert Cure4 in 2015 opnieuw een seminar vol interessante sprekers en interactieve workshops. Het seminar De Ideale Zorg 2015 staat in het teken van revolutionaire, onconventionele en slimme manieren om een zorgorganisatie in te richten.

De druk op de gezondheidszorg neemt steeds verder toe. Besluiten die genomen moeten worden door stelselwijzigingen en bezuinigingen worden steeds harder.  Het seminar De Ideale Zorg 2015 stelt het verlagen van de kosten in uw zorgorganisatie centraal. Niet door te snijden, maar door op een geheel nieuwe wijze naar uw organisatie te kijken. Tijdens het seminar nemen verschillende sprekers u mee in geheel vernieuwende zienswijze op bedrijfsvoering. Daarnaast kunt u op deze dag inspirerende workshops en interessante masterclasses volgen.

Keynote Frédéric Laloux
De keynote-spreker op deze dag is Frédéric Laloux, een inspirerende spreker en auteur van zijn internationaal veel geprezen boek ‘Reinventing Organizations’.  Frédéric Lalaoux zal ons op deze dag meenemen in zijn zeer vernieuwende zienswijze op organisatie en structuur van zorginstellingen. ln zijn keynote bespreekt Frederic Laloux zijn ontdekking van organisaties over de hele wereld die van elkaars bestaan niet afweten maar identiek zijn in de bedrijfsvoering, en met succes. Een van de 12 organisaties die Laloux vergelijkt is de Nederlandse zorgorganisatie Buurtzorg.

Live On Demand is een online crowdsourcing-platform en peilt de belangstelling voor lezingen en concerten die bezoekers zelf kunnen voorstellen. Aan de hand van de interesses en aanmeldingen wordt er bepaald of het haalbaar is om deze persoon of band in Nederland te laten optreden. Het afgelopen jaar werd bijvoorbeeld managementgoeroe Ricardo Semler via dit platform naar Nederland gehaald voor een lezing.

Live on Demand is partner van Cure4 in het organiseren van deze seminar, dat zal plaatsvinden in het voorjaar van 2015. Als u ook net zo enthousiast bent als Cure4 over de komst van Frédéric Laloux en zijn lezing op onze seminar graag wilt bijwonen,  dan kunt u via de onderstaande widget alvast uw Early Bird Ticket  t.w.v. 60,- euro bestellen.

De eerste 50 Early Bird kaarten geven recht op een speciale VIP behandeling.

 

Bestaande uit een Meet&Greet met Frédéric Laloux, een gesigneerd exemplaar van zijn boek en uiteraard de beste zitplaatsen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reinventing Organizations met Frédéric Laloux 
Volgens Laloux lijkt de manier waarop we organisaties managen en structureren zeer verouderd. Tal van onderzoeken tonen aan dat de meerderheid van het personeel zich niet verbonden voelt met de organisatie waarvoor ze werken. Werken voor publieke diensten, overheid en non-profit organisaties hebben nobele doelen, en toch missen deze organisaties de nodige ziel en zaligheid, zowel in de top als op de werkvloer.

Naast inspirerende leiders en motiverende managers hebben we zeker nog iets anders nodig; een inspirerende organisatiestructuur én cultuur. Maar bestaat zoiets wel? En kunnen we het realiseren na jarenlange toepassing van de huidige “verouderde” organisatiemodellen en structuren?

Frederic Laloux stelt in zijn boek dat altijd wanneer een paradigmashift plaatsvindt, een heel nieuwe manier van structureren en managen van organisaties ontstaat . Zou dit ons kunnen helpen aan een betere organisatiestructuur voor onze publieke diensten, non-profit sector en uiteraard de gezondheidszorg?

De organisaties die in het boek “Reinventig Organizations” als voorbeelden dienen zijn echte pioneers die de “code” gekraakt lijken te hebben. Laloux onderzocht 12 organisaties die grotendeels vertrouwen op self-management, waaronder het Nederlandse Buurtzorg, de Franse automotive toeleverancier FAVI, en het Amerikaanse tomaten-verwerkende bedrijf Morning Star.

De oprichters van al deze 12 organisaties hebben elk aspect van hun leiderschap en management onder de loep genomen en zijn uiteindelijk tot een totaal nieuwe organisatiemodel gekomen. Ondanks dat ze allen in verschillende branches en sectoren opereren, is de manier van leidinggeven en de opzet van hun organisatiemodellen opvallend identiek aan elkaar. Het is duidelijk dat een nieuw organisatiemodel zich in rap tempo aandient en het zal ongetwijfeld een revolutie ontketenen op de werkvloer.

 

——————————————————————————————————————————————

 

 

SEMINAR 2013: FRED LEE

Op dinsdag 12 november 2013 organiseerde Cure4 het succesvolle seminar De Ideale Zorg. De afgelopen weken werden wij overspoeld met aanmeldingen voor het seminar. Dit toont maar weer eens aan dat de behoefte naar kennisdeling en informatie over verbeteringen in de zorg enorm is. We willen samen met u blijven nadenken over hoe we de zorg in Nederland nog beter, efficiënter, transparanter en betaalbaarder kunnen maken.

Moonshot De Ideale Zorg
Het seminar begon met  de presentatie van Jeroen Schenk, managing partner van Cure4. Zijn verhaal ging over kennisdelen, innoveren en gezamenlijk naar de realisatie van het co-creatieplatform De Ideale Zorg toe werken. Dit platform werd in zijn verhaal aangeduid als een ‘moonshot’. Een initiatief  om de maatschappelijke bijdrage en inspiratie voor eigen productontwikkeling te stimuleren.  In dit platform bepaalt u helemaal zelf of en hoe bijdraagt. De komende tijd organiseren wij nog meer bijeenkomsten waar u bij aanwezig kunt zijn, dus houd de website in de gaten! Bekijk de Prezi van Jeroen Schenk

From Good to Great in Patient Perception!
Fred Lee werd als keynote speaker uitgenodigd om zijn visie en ervaringen te delen over beleefdheid en gastvrijheid in de zorg. Aan de hand van zijn ervaringen en expertise als vader, patiënt en ziekenhuisdirecteur legde hij op inspirerende wijze essentiële verbeterpunten van zorginstellingen bloot, als het gaat om hospitality (gastvrijdheid) en courtesy (beleefdheid). Download hier de handout van zijn keynote speech.Workshops De Ideale Zorg
Na de inspirerende keynote van Fred Lee was het tijd om aan de slag te gaan. De deelnemers in de zaal werden in groepen verdeeld om vervolgens te brainstormen over ideeën, concepten en initiatieven om de zorg in Nederland nog “idealer” te maken. Maar liefst dertig creatieve oplossingen werden aangedragen om de huidige gezondheidszorg te verbeteren. Binnenkort verschijnt hier een selectie van de workshopresultaten.Infographic 
Een groot aantal deelnemers is lid van onze LinkedIn-groepen ‘Ondernemen in de zorg’ en ‘Financiële professionals in de Zorg’. Dit zijn prachtige platformen om met elkaar te discussiëren over de ontwikkelingen in de zorg. Naast deze online bijeenkomsten organiseren wij ook regelmatig offline bijeenkomsten vanuit de LinkedIn-groepen met als thema De Ideale Zorg. Middels inspirerende sprekers en creatieve (net)werksessies wordt er gezamenlijk en structureel gewerkt aan de realisatie van “de ideale zorg”. De resultaten van deze bijeenkomsten proberen wij maandelijks te vangen in een infographic. Via Linkedin kan er gestemd worden op welke ideeën, concepten en initiatieven in de definitieve infographic gaat opgenomen worden. Hieronder de eerste aanzet van de infographic van de maand november. We zijn benieuwd naar uw bijdrage!


2 reacties

  • Jeroen Schenk says:

    Bijdrage aan ideale zorg: uitkomst gefinancierde zorg en niet langer P * Q. Een complex proces, maar kwaliteitsverhoging en de juiste stimulans (ipv maximaal produceren)

  • Cure4 says:

    Focus op kosten of Focus op kwaliteit?

    De traditionele kaasschaaf methode doet afbreuk aan kwaliteit van zorg. Hoogwaardige overhead schept ruimte voor concurrerende positionering en bovenal betere zorg, als basis voor de zorginstelling van de toekomst.

    Is dit een goede aanvulling op De Ideale Zorg en zo ja, hoe maken we dit toepasbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *